A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Linea 970*250
Újház 300*300

Egy különleges Aston Martin DB4

acapella 640×480

A londoni Hexagon Classics portfóliójában felbukkant egy igazán különleges, 1959-es Aston Martin DB4, a harmadik jobbkormányos példány, amely elhagyta a Newport Pagnell-i gyárat. Ma vitathatatlanul az egyik legszebb DB4 a világon.

1959 Aston Martin DB4

Ez az 1959-es, egyedi Blu Scozia kék DB4 a harmadik jobbkormányos DB4 volt, amelyik legördült az Aston Martin newport pagnell-i gyártósoráról. A kocsi 37 éven át Richard Williams tulajdonában volt, aki a legjobb szakemberekkel közel concours minőségűre újíttatta fel. Szükség volt az alapos restaurálásra, a DB4 ugyanis karrierje során számos hegyi felfutó versenyen és más megmérettetésen indult.

A karosszériát és az utasteret makulátlan állapotba hozták, ugyanakkor a hajtásláncot megerősítették, a motort 4,2 literes specifikáció szerint építették át, három duplatorkú Weber karburátorral. Az erőforráshoz ötfokozatú kézi váltót kapcsoltak, a tengelyvégekre pedig nagyobb, fűzött kerekeket csavaroztak. A felújítás/átépítés költségei elérték a 222 ezer fontot, így a kék GT most az egyik legszebb a DB4-esek mezőnyében.

A gyönyörű Aston Martint az érdeklődök a Hexagon londoni bemutatótermében tekinthetik meg.

 

 

 

Adatforrás: Autoblog

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások