A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Újház 970*250
Újház 300*300

Itt a legújabb repülő autó, aminek még egy hatalmas ejtőernyője is van

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Ez a különleges repülő eszköz elvileg akkor sincs bajban, ha valami miatt hirtelen leáll a motorja. Az elmúlt időkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy szinte nem telik el hónap egy új repülő autó felbukkanása nélkül, és nincs ez másképp most sem. Ezúttal egy oregoni kis cég, a Samson Motors leplezte le ilyen jellegű fejlesztését, a Samson Switchblade-et. A háromkerekű jármű mozgatásáról egy vízhűtéses 1,6 literes V4-es motor gondoskodik, mely 190 lóerős teljesítménnyel hajtja meg a hátul található propellert. Repülés közben akár 305 km/h tempó elérésére is képes az újdonság, a legnagyobb repülési magasság pedig a 4 kilométert is megközelítheti.

Autó üzemmódban 5,1 méter hosszú a repülő módban 6,2 méteres Samson Switchblade, mely kihajtott szárnyakkal 8,2 méteres szélességel bír. Az autóból repülővé történő átalakítás körülbelül 3 percnyi időt vesz igénybe. A 794 kilogramm tömegű jármű különlegesség 335 méter hosszú kifutópályát igényel, és egy tankkal mintegy 720 kilométeres távolságra lehet elrepülni vele. Arra az esetre, ha valami rosszul sülne el repülés közben, a gyártó egy nagy ejtőernyőt is szerel a Switchblade-re.
Az árcédulán 120 ezer dolláros összeg olvasható, és ezért az összegért az alkatrészeket és egy összeszerelési útmutató kapunk. Ha összeszerelt változatban kérjük, a Samson Switchblade-et, akkor 140 ezer dollárt kell a projektre szánnunk. Az úton maximum 200 km/h sebességre képes repülő autó első példányait az ígéretek szerint 2018-ban adják majd át.

 

 

 

 

Adatforrás: HVG

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások