A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Praktiker 970*250
Henkel 300*300

A BMW korábbi fődizájnere megtervezte a jövő autóját

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Az önvezető autókkal kapcsolatban eddig leginkább csak egy nagy kérdőjel volt, hogy az új technológia mennyire fogja megváltoztatni az autók funkcióját: bár robotautó-prototípusból már rengeteget láttunk, a dizájnerek egyelőre nem nagyon mertek radikálisan eltérni a megszokott berendezéstől. A BMW korábbi fődizájnerének viszont van néhány érdekes ötlete, hogy milyen lehet a jövő autója.

Igaz, a kínai Project Redspace Reds névre keresztelt elektromos hajtású autója egyelőre nem önvezető, de a koncepciót elnézve elég nyilvánvaló, hogy az autót tervező Chris Bangle fél szemmel már azokra az időkre tekintett, amikor nem kell a vezetéssel bajlódnunk utazás közben.

A kifejezetten a kínai viszonyokra optimalizált (értsd: olyan dugók vannak, hogy fél óráig meg sem moccan a kocsisor) jármű gyakorlatilag egy guruló iroda, amely a sofőrülést hátrafordítva és egy asztalt lehajtva pillanatok alatt munkaállomássá alakítható, az ülések szabadon mozgathatók az optimális helykihasználás érdekében, és olyan extra funkciókat is találunk benne, mint például a talpmasszázs.

Az akksik miatt sem kell aggódnunk, hiszen az autó tetejébe napelemeket építettek, amik fedezik a kocsi megnövekedett energiaigényét, amit amúgy vezeték nélkül lehet majd tölteni. A Project Redspace tervei szerint Kínában már két év múlva elérhető lesz a Reds, vagyis nagyjából pont az első valódi robotautókkal egy időben jelenhetnek meg a forgalomban a futurisztikus guruló irodák.

 

 

Adatforrás: Player.hu

 

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások