A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Heszperidák 970*250
M-gel 300*300

Nem marad szégyenben a régi Volvo az újjal szemben

Acapella 640×480

Vajon mire megy egy húsz évvel ezelőtti 850 T5-ös kombi Volvo a vadonatúj V90 D5 példánnyal? Míg a régebbi szöges ellentéte az újnak, ez nem látszik a gyorsulási adatokon. De melyik nyer?

Igazából egyikük sem, ugyanis 1-1 lett a carwow által rögtönzött megmérettetés eredménye, melyben egy 1995-ös Volvo 850 T5 kombit és egy 2017-es V90 D5 kombit mért össze a csapat.

Az idősebb példány orrában egy öthengeres, 2.3 literes turbós aggregát munkálkodik 225 lóerős teljesítménnyel, amely 7,2 másodperc alatt juttatja százas tempóhoz az elsőkerekes, kézi kapcsolású váltóval szerelt családi utazóautót.

Ezzel szemben modern testvérében egy négyhengeres, 2.0 literes turbódízel dolgozik 235 lóerővel egy automataváltón keresztül az összes kereket csavarva. A százas sprint mindössze hét másodperc, de a katalógusadatok elemzése helyett nézzük a valóságot.

Bár csak 1-1 mérést végzett a csapat, sikerült mindkét rajtnál egyszerre a gázba taposni, így az eredmények nem torzítják a valóságot. Ahogy az várható, álló helyzetből a jobb tapadás és a villámgyors automata miatt nem volt nagy esélye a 850-nek, ám repülőrajtnál fordult a kocka. Elmondható tehát, hogy még egy húszéves Volvo is képes meglepetést okozni – ha fogyasztásban nem is – fiatalabb társainak.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások