A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
stihl 970×550
 • Lufi 970*250
 • acapella 300×300
 • Így kérdezhető le az online vásárolt autópálya matricák érvényessége

  Kevesen tudják, hogy létezik olyan webes felület, amelyen le lehet ellenőrizni, hogy az egyes rendszámokhoz tartozik-e érvényes autópálya matrica és azok mikor járnak le.

  Bár az https://e-autopalyamatrica.hu/hu/ervenyesseg-lekerdezes címen elérhető lekérdezés jelenleg a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladói hálózatában online vagy SMS-ben vásárolt matricákra vonatkozik, azaz például benzinkúton vásárolt matrica érvényessége egyelőre nem kérdezhető le, a járványidőszakban jelentősen nőtt az online vásárolt e-matricák száma, ez a tény pedig különösen hasznossá teszi az eszközt a legtöbb autós számára. A rendszer használata egyszerű: beírjuk a rendszámot, megadjuk az e-mail címünket és egy kattintás után már meg is kapjuk az információt arról, van-e érvényes úthasználati engedélyünk.

  Fontos megjegyezni, hogy jelenleg a megváltott autópálya matricák érvényességére vonatkozó teljes körű – a vásárlás módjától, helyétől és időpontjától független – információt kizárólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tud adni. A jármű rendszáma alapján telefonon a +36-36/587-500-as számon és a személyes ügyfélszolgálati pontokon mindössze néhány perc alatt meg tudják mondani, hogy az adott járműre van-e érvényes e-matrica, és ha igen, akkor az milyen kategóriára, milyen érvényességi időre került megváltásra.

  (OTS)

  Fotó: Markus Spiske, Unsplash

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások