A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
 • Gancia 970*250
 • Köki 300*300
 • Díjmentes lehet az ügyfelek részére az e-matrica tévesztések ügyintézése

  A járványidőszakban nem csupán az autópálya matricák online vásárlása futott fel, hanem ezzel együtt a tipikus felhasználói tévesztések száma is nőtt. A figyelmetlen, ugyanakkor jóhiszemű autósok számára jelenthet segítséget, hogy az e-AutópályaMatrica portálon vásárolt autópálya matricák esetében az üzemeltető Biorobotok Informatikai és Adatfeldolgozási Kft. Magyarországon forgalomba helyezett gépjárművek esetében átvállalja a tévesztés (téves díjkategória, rendszámelírás, téves felségjel) korrigálásáért befizetendő ügyintézési díjat.

  A figyelmetlen autósok életét leginkább megkeserítő tévesztések a következők:

  Téves díjkategória módosítása

  Téves díjkategóriával vásárolt matrica esetén a jogosultság érvényességi időtartamán belül lehetőség van a díjkategóriát a megfelelő díjkülönbözet megfizetése/visszaigénylése mellett a díjrendeletben meghatározott helyes kategóriára módosítani.

  Rendszámelírás korrigálása (3 karakter erejéig)

  Legfeljebb 3 karakter eltérésig a téves rendszám miatt kapott pótdíjfizetési felszólítás kézhezvételét követő 60 napon belül lehetséges a helyes rendszám rögzítése.

  Téves felségjel korrekciója

  A pótdíjfizetési felszólítás kézhezvételét követő 60 napon belül lehetőség van a helyes felségjel rögzítésére.

  A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati szolgáltatásaként igénybe vehető korrekciók ügyintézési díja egységesen 1470 Ft. A vásárló tehát saját maga veszi igénybe a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati szolgáltatásait, rendezi a díjat, amit a Biorobotok Informatikai és Adatfeldolgozási Kft. utólag megtérít a díj megfizetését igazoló bizonylat alapján.

  (OTS)

  Fotó: Jakub Matyáš, Unsplash

  Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
  Cookie beállítások