A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
acapella 970×250
Tesa 300*300

80 km/h a megengedett legnagyobb sebesség a francia utakon

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Aki Franciaországba tervezi a nyári vakációt, jobb ha odafigyel: július 1-jétől a lakott területen kívüli országutakon az óránkénti 90 kilométer helyett 80 kilométer a megengedett legnagyobb sebesség. 

Az Edouard Philippe francia miniszterelnök által bejelentett 18 közlekedésbiztonsági intézkedésből álló csomag egyik eleme a most hatályba lépett rendelkezés. A korlátozástól a halálos balesetek számának csökkentését remélik. A felmérések szerint egyébként a franciák 76 százaléka nem támogatja az intézkedést, ám a miniszterelnök elmondta, vállalja a népszerűtlenséget, ugyanakkor a korlátozás eredményeit 2020. július 1-én megvizsgálják majd annak érdekében, hogy lássák eredményességét. Ha az eredmények nem teljesítik az elvárásokat, a kormány “vállalni fogja a felelősséget”.

Franciaországban 2013-ra a felére csökkent a halálos balesetek száma, mely számos korlátozó intézkedésnek köszönhető. A következő években viszont ismét emelkedés kezdődött, tavaly pedig 1,4 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások