A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
Gancia 970*250
Stihl-hja-300×300

Ne fagyjál be, készülj a hidegebb időre

acapella 640×480

Ha a tél beköszöntével elhanyagoljuk autónkat annak bizony fájdalmas következményei lehetnek. Az autósok fele nem a megfelelő olajat használja. Az olaj a hidegben besűrűsödik, és az autóban lévő nem megfelelő olaj akár a jármű meghibásodását is okozhatja. A következő 10 tanács betartásával azonban hatékonyan felkészíthetjük autónkat a hűvös évszakokra.

  1. Tegyünk egy takarót a szélvédőre, az ablaktörlők alá előző éjszaka, így azok nem fognak hozzáfagyni a szélvédőhöz.
  2. Keljünk fel 10 perccel korábban, a jármű kiolvasztása időigényes feladat. Ha indulás előtt járatjuk a motort, ne hagyjuk autónkat őrizetlenül, zárjuk be az ajtókat és fél szemünket tartsuk rajta.
  3. Ha az ajtózár befagyott, tartsuk a kulcsot 15 másodpercre az öngyújtó lángjában, majd próbáljuk meg kinyitni az ajtót. A kulcs átmelegítését többször is meg lehet ismételni.
  4. Az ajtófogantyúk is befagyhatnak, öntsünk rájuk meleg vizet, hogy kiolvadjanak. Fontos, hogy ne forró vizet használjunk, mert az megrongálhatja a járművet.
  5. Ellenőrizzük, hogy a kipufogócső nincs-e eltömődve hóval vagy jéggel. Ha a mérges gázok nem tudnak megfelelően távozni az autóból, bekerülhetnek az utastérbe.
  6. Hidegindításkor figyeljünk oda arra, hogy a ventilátor, a hátsó ablak fűtése és más egyéb elektronikus rendszerek ki legyenek kapcsolva, mert ezek energiát szívhatnak el a motortól, így az nehezebben indul be.
  7. Figyeljünk oda arra, hogy a megfelelő olaj legyen a járműbe töltve, mivel az hideg időben besűrűsödik, így megnehezíti az autó indítását.
  8. Töltsünk fagyálló ablakmosó-folyadékot az autóba azért, hogy az még véletlenül se fagyjon rá a szélvédőre.
  9. Télen használjunk téli gumikat, és hetente egyszer ellenőrizzük bennük a nyomást. A megfelelő nyomás azért fontos, mert a lapos gumik kevésbé tapadnak.
  10. Soha ne induljunk el félig leolvasztott szélvédővel, egy kicsivel több ráfordított idővel elkerülhetjük, hogy az árokban kössünk ki!
Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások